Skoči na glavno vsebino
»Lepa si, ko te jutro prebudi. Lepa, ko utrujena zaspiš. Lepa, ko se nasmejiš in ko oči napolnijo ti solze« so verzi, ki opevajo lepoto, notranjo moč in vsestranskost vsake ženske. V njih se je zagotovo našla prav vsaka izmed obiskovalk šolske prireditve ob dnevu žena, ki se je odvijala v četrtek, 7. marca 2024, v večnamenskem prostoru OŠ Divača. Ta je bil odet v prelepo sceno, barvite tulipane, ki so kar klicali po pomladi in praznovanju medsebojnih odnosov.

Uvodoma so se nam s pesmico Kaj naj mamici podarim predstavili prvošolci. Sledil je nastop šolskih mažoretk, otroškega in mladinskega pevskega zbora, manjkale pa niso niti lepe besede, ki so nam jih skozi deklamacije poklonile šestošolke. Za dozo smeha so poskrbeli učenci 4. in 5. razreda, ki obiskujejo dramski krožek. Predstavili so se nam z igro Utrip iz današnje družine, ki je avtorsko delo mentorice Lidije Uršič, ter z dvogovorom o pojmu svoboda iz knjige Smetiščni muc, pisateljice Svetlane Makarovič. Ker pa je dan žena mednarodni praznik, smo imeli s strani učencev pouka italijanščine in nemščine tudi možnost slišati, kako nežna beseda zazveni v tujem jeziku. Za glasbeno popestritev je poskrbela še učenka Mihela Grižon, ki je zaigrala na klavir.

Večeru smo pomahali v slovo s skupno točko. Učiteljica Jerneja Škrlj je v družbi otroškega in mladinskega pevskega zbora zapela skladbo Nine Pušlar, ki nosi naslov Lepa si. Tako smo se skupaj poklonili vsem mamicam in ostalim obiskovalkam. Na bobne je zaigral učenec Nace Županc, na saksofon učenka Ivana Grižon, na kitaro pa Rok Sila.

Iskrene čestitke mentorjem in učencem za uspešno izpeljano prireditev!

J. Š.

Ste že prebrali?

Dostopnost