Skoči na glavno vsebino
Za šolsko ekipo First Lego League je že šesta sezona. V letošnji sezoni se je šolska ekipa Čeljustniki spopadla s problemom kako navdušiti vrstnike za plezanje (hobi) s pomočjo tehnologije in umetnosti. V januarju smo se udeležili kvalifikacij, ki so potekla v Kanalu ob Soči in se uvrstili na državno tekmovanje, kar je pomenilo dodatno motivacijo, da se je ekipa, ki jo sestavljajo Andrej Starc, Aljaž Adam, Jaka Iskra, Ian Ovid Juh, Zarja Gec, Ivan Nedoh Bolha, Rene Štumpfelj, Rok Starc in Nik Kodrič  ponovno zakopala v delo in poizkusila čim bolje dodelati delo robota na polju in projektno nalogo.

Tekmovanje First Lego League je svetovno tekmovanje v katerem po vsem svetu tekmuje na desettisoče ekip. Za Slovenijo ga že od vsega začetka organizira organizator in izvajalec programa in dogodkov FIRST LEGO Liga v Sloveniji, Zavod Super Glavce.

Tokratni finale je potekal v osnovni šoli v Puconcih v Prekmurju.  Polna športna dvorana mladih raziskovalcev in robotikov, njihovih mentorjev in staršev je preživela zanimiv in zabaven dan v Zeleni dvorani. Zopet je bilo bučno in tekmovalno vzdušje, kjer je trideset finalnih ekip upalo na čimboljšo uvrstitev in  kjer je bilo moč videti mnogotero ustvarjalnost osnovnošolcev iz Slovenije in Balkana, kajti obenem pa je poleg slovenskega finala potekalo še finale regije Adria. Poleg slovenskih ekip so v tem finalu tekmovali tudi finalisti  iz Srbije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine in Črne gore.  Dogodek je potekal v veselem, bučnem in tekmovalnem vzdušju.

Na tokratnem tekmovanju je ekipa divaških Čeljustnikov prvič osvojila tudi pokal in sicer pokal, ki se imenuje FLL Stars ali po slovensko FLL Face. Pokal se podeljuje  ekipi, katere znanje, delo in dosežki so navdušili ocenjevalce, a so se ji za las izmuznile vse nagrade. Ekipa se tudi zabava in si želi ter skrbi, da se zabavajo tudi drugi.

V skupnem seštevku pa je ekipa dosegala 10. mesto, med približno 130 sodelujočimi ekipami iz Balkana in Slovenije. Deseto mesto pomeni ponovitev lanskega uspeha.

Slike s prireditve najdete na tej povezavi.

Mentorja: Iztok Felicjan, Emil Velikanje

Ste že prebrali?

Dostopnost