Skoči na glavno vsebino

Na podružnični šoli Vreme, so v torek izvedli eko dan, ki je bil namenjen spoznavanju ekologije in aktivnemu delu v šolskem vrtu.

Med učenjem o pomembnosti ohranjanja narave in skrbi za okolje, so sodelovali v različnih dejavnostih. Najpomembnejše opravilo tega dne  je bilo sajenje in sejanje semen ter sadik, ki so jih učenci prinesli s seboj v šolo. Po nekaj urah dela in skrbnega sajenja so učenci nadaljevali s pripravo pridelkov. Z drobnjakom, ki so ga pobrali iz vrta, so ustvarili okusen namaz, medtem ko so iz melise pripravili jajčne jedi. Ta pristop k uporabi pridelkov iz šolskega vrta,  je učencem omogočil, da so poglobili razumevanje trajnostne pridelave hrane in njenega pomena za zdravje in okolje.

Z zanosom so učenci zaključili svoj dan, poln dela in veselja. Sedaj z nestrpnostjo čakajo na prihodnje tedne, ko bodo lahko pobrali sadove svojega truda in se še naprej učili ter delali v skladu z načeli ekologije. Ta dan je bil zagotovo navdihujoča izkušnja za vse nas, saj smo spoznali, kako pomembno je skrbeti za našo naravo in kako lahko vsak od nas prispeva k njenemu ohranjanju.

Ste že prebrali?

Debeli rtič 2024, 2. del

Debeli rtič 2024, 2. del

Od srede nam je nagajal internet (ga ni bilo) na celotnem območju zdravilišča Debeli rtič, zato tudi ni bilo nobene...

Dostopnost