Skoči na glavno vsebino

Od nekdaj so učenci radi prisluhnil zgodbam iz preteklosti, zato že nekaj let zapored z največjim veseljem odpeljemo petošolce na ogled bližnjih gradov.

Tokrat smo se odpravili na grad Rihenberk, kjer smo v družbi strokovnega spremstva podoživeli življenje plemičev in grajskih dam na gradu, ki že stoletja varuje dolino pod seboj in prehod na kraško planoto proti morju. Navdušeni smo prisluhnili tudi številnim netopirjem, ki tam v zadnjih letih poiščejo dom in kotišče.

Eleonora in Ferdinand, grajska gospa in gospod, sta nas povabila, da smo postali aktivni soigralci pri preizkusih, odkrivanju grajske zgodovine in razreševanju konfliktov ter simpatij. Skratka, bilo nam je lepo. Pred to izkušnjo pa smo se v spremstvu učiteljice Anamarije Meglič sprehodili tudi po Štanjelu.

 

 

Ste že prebrali?

Planinski tabor pod Storžičem

Planinski tabor pod Storžičem

Letošnji planinski tabor, ki ga je organiziralo Planinsko društvo Sežana, je potekal med 8. in 12. julijem na zahodnem...

Počitniško varstvo

Počitniško varstvo

Poletje je že tu in s tem tudi čas počitnic, ko se otroci najraje zabavajo in uživajo v brezskrbnih dneh. Za starše pa...

Dostopnost