Skoči na glavno vsebino
Mlajša skupina robotike, LEGO PROI, se je v soboto, 25. 5. 2024 udeležila »Festivala Raziskovalci«, ki je potekal v Centru Rog v Ljubljani. Jaka, Matija, Dejan, Eva, Žan in Benjami so z računalniškim orodjem LEGO Education WeDo predstavili celoletno raziskovalno delo, ki so ga poimenovali Musical Memory. Radovednežem, vrstnikom ter ostalim obiskovalcem so podrobno opisali svoj model ter raziskovalno nalogo, ki je sledila temi letošnjega izziva, to so bili hobiji oziroma konjički. Na prireditvi se je predstavilo 25 ekip iz Slovenije in ena ekipa iz tujine – Srbije. Sama prireditev je potekla v razigranem vzdušju polnem veselja in glasbe.

Za FLL v Sloveniji skrbi Zavod Super Glavce. V šol. Letu 2023/24 je bilo v program FLL Raziskovalci vključenih 76 skupin širom Slovenije.

Po uspešnem zaključku smo že z mislimi v naslednjem šolskem letu in pri novemu izzivu. Kaj bo, pa vam razkrijemo po počitnicah.

Čestitke predstavnikom naše šole, za izvrstno opravljeno delo ter tudi vsem ostalim, ki so se vestno udeleževali srečanj robotike skupine mlajših učencev. Želim jim še naprej veliko ustvarjalnosti pri odkrivanju novih Lego izzivov.

Andreja Trobec, mentorica FIRST LEGO Liga Raziskovalci

Ste že prebrali?

Izposoja računalnikov

Izposoja računalnikov

Objavljen je drugi javni poziv za brezplačni dostop do računalniške opreme, kjer lahko v korakih preverite, kako do...

Planinski tabor pod Storžičem

Planinski tabor pod Storžičem

Letošnji planinski tabor, ki ga je organiziralo Planinsko društvo Sežana, je potekal med 8. in 12. julijem na zahodnem...

Počitniško varstvo

Počitniško varstvo

Poletje je že tu in s tem tudi čas počitnic, ko se otroci najraje zabavajo in uživajo v brezskrbnih dneh. Za starše pa...

Dostopnost