Skoči na glavno vsebino
Tudi letos smo se v sredo, 19. junija, z učenci naše šole že tradicionalno odpravili na ekskurzijo v Italijo. Najprej smo se na poti ustavili v Štivanu, potem pa nadaljevali pot v Lignano Sabbiadoro. Udeleženci so bili tisti učenci, ki obiskujejo interesno dejavnost ali obvezni/neobvezni izbirni predmet italijanščina.

V Štivanu smo si ogledali izvir reke Timave, ki je najkrajša reka v Italiji, saj meri zgolj slaba dva kilometra. Reka Reka ponikne v Škocjanskih jamah in pride ponovno na dan pri Štivanu. Reka Timava ima približno tretjino vode iz reke Reke, drugi del pa iz reke Vipave in Soče. Pri izviru se nahaja tudi cerkev Sv. Janeza Krstnika. Tukaj smo tudi pomalicali.

Letos se je za to destinacijo odločilo malo manj kot 100 otrok od 3. do vključno 9. razreda naše šole.

Odpravili smo se z dvema avtobusoma in sicer v Aquasplash z učenci in učenkami višjih razredov, učenci iz nižjih razredov pa so lahko izbirali svojo destinacijo med Parco-m Junior ter živalskim vrtom. Živalski vrt je izbralo 10 otrok.

Kdor se je odločil za atrakcije iz zabaviščnega parka, je izbral Parco Junior, kjer je lahko užival/a na labodih, podmornici, prostem padu, vožnjo z avtomobilčki, itd. Učenci od 5. razreda dalje so se v Aquasplash-u pomerili v plavanju in zabavali na različnih vodnih atrakcijah.

Tretja skupina pa se je odločila za boljše spoznavanje živalskega sveta in se odpravila v živalski vrt Punta Verde. Videli smo veliko mladičkov, ki so popestrili živalski vrt poleg vseh starejših živali. Učenci so bili navdušeni nad nekaterimi vrstami živali, ki so manj znane ali pa jih prej niso poznali.

Seveda smo pridno vadili sporazumevanje v italijanskem jeziku z uslužbenci na teh turističnih točkah in opazovali tudi pokrajino na poti.

Otroci so se okoli 17. ure vrnili nazaj v Divačo, polni novih vtisov in seveda prepričani, da je vredno naš izlet ponoviti, nekateri pa bi radi ostali v Lignanu celo več dni .

Vsem skupaj lepe poletne počitnice. Buone vacanze estive 2024!

 

Alma Volk, Tanja Trebec Benedejčič, Timea Gal, Barbara Skalec Volk, Tamara Franetič Bizjak, Lucija Prihavec Mahorčič, Veronika Mahne Cotič, Jerneja Škrlj in Špela Puntar

 

Fotografije: Parco Junior (Tanja T.B. in Veronika M.C.), ZOO (Timea Gal), Aquasplash (Alma Volk)

Ste že prebrali?

Baba Ančka – animirani film

Baba Ančka – animirani film

Naša šola je že vrsto let vključena v Mrežo šol parka Škocjanske jame, v okviru katere se odvijajo različne aktivnosti...

Dostopnost