Skoči na glavno vsebino
Učenci in učenke generacije 2009 so v petek, 14. junija, »pobegnili« in zapustili za seboj spomine na šolske dni, sošolke, sošolce, vragolije in prve ljubezni. Ob 19.00 so v športni dvorani v Divači učenci otvorili valeto s plesom. Plesnih korakov sta jih naučila športna pedagoga Borut Sila in Danijel Malnar. Ta slavnostni dogodek je bil poseben zaključek njihovega osnovnošolskega izobraževanja in hkrati priložnost, da se skupaj s starši, učitelji in prijatelji poslovijo od šolskih dni in stopijo na novo življenjsko pot.

Pester in bogat program valete je vključeval poleg plesa tudi pevske točke in instrumentalni nastop, ki so jih pripravili učenci ob pomoči učiteljev Anje Abram in Anite Penko Maslo. Rdeča nit letošnje valete je bil pobeg iz šole. Na to temo so učenci posneli kratek film, ki je bil predvajan med prireditvijo. Od ideje, snemanja in montaže je bil film avtorsko delo učencev, posebej sta se pri snemanju in montaži izkazala učenca Aljaž Adam in Andrej Starc. Film je na zabaven in domiseln način prikazal različne načine pobega posameznih učencev iz šole. Poleg filma so učenci pripravili tudi sobo pobega, v kateri so se udeleženci lahko preizkusili v reševanju različnih ugank in nalog, povezanih s šolsko snovjo.

Sledila je slavnostna podelitev spričeval, ki je bila vrhunec večera. Na predlog in strinjanje učiteljskega zbora smo med devetošolci izbrali učenca, ki sta na slavnostni prireditvi prejela najvišja priznanja šole in občine. Priznanje Občine Divača je s sliko Stojana Zafreda podelila županja Alenka Štrucl Dovgan, prejela ga je Maks Mesar. Maks je vseh devet let šolanja izkazoval veliko vedoželjnost hkrati pa z lastnim razmišljanjem prispeval h kvaliteti učnega procesa na vseh predmetnih področjih in se zato vsa leta šolanja izkazal kot bister in razgledan učenec šole. Dosegal je odlične rezultate pri šolskem delu in na šolskih, regijskih in državnih tekmovanjih v znanju. Tu še posebej izstopa njegovo znanje s področja matematike, slovenščine, kemije in logike.

Učenki Manci Županc je ravnateljica Damijana Gustinčič podelila priznanje učiteljskega zbora z nagrado šole in grafiko Stojana Zafreda za odlične rezultate in doseganje priznanj ter pohval na tekmovanjih v znanju. Učenko odlikuje konstantna učna uspešnost, saj s svojo prizadevnostjo vseh devet let šolanja izkazuje odlične učne rezultate. Odlikujejo jo tudi številna priznanja s tekmovanj v znanju in na športnem področju.  

Valeta devetošolcev je bila tako polna smeha, veselja in ponosa, hkrati pa tudi trenutkov ganjenosti, ko so se učenci poslovili od svojih sošolcev in učiteljev. Dogodek je bil lep zaključek pomembnega obdobja v življenju mladih, ki zdaj pogumno stopajo naprej proti novim izzivom in priložnostim. Učitelji in ostali delavci šole vam na vaši poklicni in življenjski poti želimo samo srečo.

 

Razrednika Lucija Prihavec Mahorčič, Borut Sila in sorazrednika Anja Abram in Danijel Malnar

Ste že prebrali?

Baba Ančka – animirani film

Baba Ančka – animirani film

Naša šola je že vrsto let vključena v Mrežo šol parka Škocjanske jame, v okviru katere se odvijajo različne aktivnosti...

Dostopnost