Skoči na glavno vsebino
Poletje je že tu in s tem tudi čas počitnic, ko se otroci najraje zabavajo in uživajo v brezskrbnih dneh. Za starše pa lahko včasih predstavlja izziv, kako organizirati varstvo za svoje otroke. Divaška šola že nekaj let pripravi pestro počitniško varstvo, ki združuje številne ustvarjalne delavnice, športne igre, igre z vodo in kuharske delavnice. Otroci so tako vsak dan deležni zanimivih dejavnosti, ki so jih zabavale, hkrati pa so pridobivali tudi nove spretnosti. Otroci so se lahko preizkusili v risanju, slikanju in ustvarjanju z različnimi materiali. Prav tako so izdelali svoje unikatne izdelke, ki so jih odnesli domov kot spomin na počitniško varstvo in pripravili presenečenje za bodoče prvošolce. Preko športnih iger smo spodbudili gibanje in razvoj motoričnih spretnosti, igre z vodo pa so poskrbele za osvežitev in zabavo v vročih poletnih dneh.

Dva dni sta zanimivi in ustvarjalni delavnici pripravili članici društva GUMB iz Ljubljane. Na prvi delavnici so otroci izdelovali zmaje iz papirja, na drugi pa plastožerje. V filmskem muzeju so si ogledali krajše risanke, ki so se navezovale na tematiko delavnice.  V drugem tednu so nas obiskale Tačke Pomagačke. Pripravili smo jim prijetno dobrodošlico, tako da so se kužki v družbi otrok počutili zelo lepo. V četrtek smo obiskali krajevno knjižnico. Gospa  Eda La Vita nam je spregovorila o svoji zgodbi, v kateri so seveda pomembne zapuščene mucke.  Knjižničarka Tanja Bratina Grmek nam je predstavila mačji svet preko zgodbe o muci Nali. Za zaključek so si v šolskem večnamenskem prostoru v petek ogledali plesno gledališko predstavo Ples najbolj objetega drevesa, ki so jo pripravili člani baletne šole Divača.

Počitniško varstvo je bila odlična priložnost za otroke, da preživijo nekaj dni v družbi svojih vrstnikov, se zabavajo, uživajo v različnih dejavnostih ter pridobijo tudi nova znanja in spretnosti.

Za konec vam želimo lepe počitnice, polne zanimivih dogodivščin.

Izvajalci počitniškega varstva

Ste že prebrali?

Baba Ančka – animirani film

Baba Ančka – animirani film

Naša šola je že vrsto let vključena v Mrežo šol parka Škocjanske jame, v okviru katere se odvijajo različne aktivnosti...

Dostopnost