Skoči na glavno vsebino

1. dan

In smo šli. Kljub slabi vremenski napovedi in strahu, da bo zadnjo besedo v kampu Menini imela Savinja. Z naivnostjo, ki jo premore le mladina in z optimizmom učiteljev, smo se pogumno povzpeli na slap Rinko, s čimer smo premostili dobrih tristo metrov višinske razlike.

Upanje umre zadnje, zato verjamemo, da se bomo jutri zbudili v sončno jutro.

Lahko noč vam želimo učitelji z devetošolci.

 

 

2. dan

»Če hočemo videti, moramo gledati s srcem. Bistvo je očem skrito.« Citat iz knjige Mali princ so si učenke izbrale za popoldansko diskusijo, medtem ko so nekateri z raftom kljubovali Savinji, drugi preizkušali sposobnosti ravnotežja v adrenalinskem parku, tretji pa izkusili pravi kolesarski »Tour de Savinja«. Po večerji so se energije polni preizkusili še v kulinaričnih podvigih. Mobilne hišice namreč ponujajo široke možnosti priprave raznolikih jedi na osnovi  testenin in tunine. Večji gurmani so toplotno obdelano mleko obogatili s čokoladnimi kroglicami. Absolutni zmagovalci torkovega kulinaričnega šova so postali »chefi« iz hišice št. 5, ki so postregli s hrenovkami po »snužejsko«. Mogoče se vam vse skupaj zdi enostavno in vsakdanje, ampak ocenjevalna komisija je upoštevala dejstvo, da je bistvo očem skrito.

Preden vam zaželimo mirno noč, vas vabimo, da prisluhnete duhovitim izjavam nekaterih devetošolcev.

 

3. dan

Kje naj sploh začnemo?

Iz dneva v dan nam je vreme bolj naklonjeno. Postajamo vse bolj neodvisni od mobilnih telefonov in če se vam ne bi vsakodnevno javljali, bi bil računalnik zagotovo ugasnjen. V sončnem jutru smo prijeli za vesla, se pognali s kolesi čez drn in strn ter preplezali vse smreke v kampu. Najpogumnejši so skočili v Savinjo in kot pravi Kraševci zaplavali v krogu.

Prišlo nam je na uho, da je v Divači v teh dneh zelo aktiven Pešbus. Torej smo se v okviru tedna mobilnosti tudi mi organizirali in pognali naš Meninabus. Prehodili  smo 14 kilometrov, ker nas je zanimalo, kako je založena trgovina Spar v Nazarjah. Mimogrede smo se povzpeli do štiristo let stare frančiškanske cerkve, poleg katere leži samostan redovnic Klaris-enega najstrožjih katoliških redov. Pričevanje in gostoljubnost ene od sester sta nas pustila odprtih ust.

Večer smo sklenili v dobri družbi ob kartanju in pici krasotici iz krušne peči.

 

 

 

 

 

 

Ste že prebrali?

Dostopnost