Skoči na glavno vsebino

Spet je leto naokoli in ponovno smo na naši šoli obeležili evropski dan jezikov z učenci, ki govorijo tuje jezike v domačem oz. izvenšolskem okolju.

Najprej so nam učenci povedali, katere so zanimive besede v njihovih jezikih, mogoče si celo mislimo, da v slovenščini pomenijo kaj drugega, kot pomenijo v resnici.

V drugem delu smo se učili tuje jezike preko gibanja. V tem tednu smo namreč praznovali tudi Dan slovenskega športa. Spoznali smo nekatere tradicionalne (pastirske) igre v posameznih jezikih.

Letos pa je tudi zadišalo po tujih jezikih v naši učilnici in kuhinji. Najprej po sladici tiramisù, potem pa še po bureku, ki nam ga je pomagala pripraviti naša čistilka Mira. V nadaljevanju šolskega leta bomo zagotovo pripravili še kakšno tujo jed in spoznali kakšno novo besedo v tujem jeziku.

Na koncu smo pripravili razstavo v večnamenskem prostoru, kjer smo obeležili letošnjo tematiko »Jeziki za mir«, pogledate si lahko nekaj pregovorov o miru in prevode besede MIR v jezikih, ki jih govorijo naši učenci na šoli.

Lepo vas pozdravljamo, nasvidenje ponovno septembra 2025,

Alma Volk in ostali učitelji mentorji pri EDJ 2024.

 

 

 

 

 

Ste že prebrali?

Ekskurzija v London in Oxford

Ekskurzija v London in Oxford

V soboto, 12. oktobra 2024, smo se z učenci zadnje triade podali na nepozabno ekskurzijo v Anglijo. Po namestitvi v...

Zbiralna akcija odpadnega papirja

Zbiralna akcija odpadnega papirja

V preteklem tednu so učenci PŠ Vreme uspešno izpeljali zbiralno akcijo odpadnega papirja, ki je trajala en teden....

Dostopnost