Skoči na glavno vsebino
September je mesec novih začetkov in prvi šolski dan je poseben dogodek, poln pričakovanj, radovednosti in vznemirjenja. Letos je osnovna šola Divača svoja vrata odprla za 37 prvošolcev, ki so prvič vstopili v šolske klopi. To ni bil običajen dan, ampak nepozaben dogodek, ki je ostal v spominu tako otrokom kot tudi njihovim staršem.

Ko so prvošolci vstopili v šolske prostore, jih je pričakala prijazna in topla dobrodošlica. Učitelji in ravnateljica so se potrudili, da so jim prvi šolski dan polepšali z nasmehi, spodbudnimi besedami in prav posebno presenečenje – baletno predstavo. Baletni nastop je bil izveden z občutkom za nežnost in estetiko, plesalke pa so s svojimi gibi otroke popeljale v pravljični svet umetnosti. Otroci so z odprtimi usti spremljali eleganco in gracioznost balerin, ki so s plesom pripovedovale zgodbo o najbolj objetem drevesu. Baletna predstava je vsekakor očarala tako učence kot tudi odrasle, ki so v teh čarobnih trenutkih uživali prav tako kot najmlajši.

Toda presenečenj še ni bilo konec! V obeh učilnicah je prvošolce čakala velika torta, ki je s svojimi živimi barvami in sladkimi okraski privabila nasmehe na otroške obraze. Prvošolci so se posladkali s torto ter tako začeli svoje šolsko leto na najbolj sladek možen način. Obkroženi z novo pridobljenimi prijatelji so uživali v vsakem grižljaju in slavnostno zaključili prvi dan.

Prvi šolski dan je bil več kot le začetek šolanja. Bil je praznik, poln smeha, veselja in prijetnih trenutkov, ki bodo prvošolcem še dolgo ostali v spominu. S tako čudovitim začetkom bodo otroci z navdušenjem stopali po poti znanja in novih izkušenj, šola pa bo zanje postala prostor, kjer se bodo počutili varno, sprejeto in ljubljeno.

Z veseljem in pričakovanjem se zdaj veselijo vseh novih dogodivščin, ki jih čakajo v šolskem letu in se veselijo, da bo vsak dan v šoli lahko prav tako poseben, kot je bil prvi.

Bernarda Rebec

 

Ste že prebrali?

Dostopnost