Skoči na glavno vsebino

Ob letošnjem Tednu otroka, ki smo ga praznovali že 70. leto zapored, in je potekal od 7. do 13. oktobra, smo se osredotočali na temo Otrok, nepopisan list. Ob tej priložnosti smo se vprašali: ali lahko najdemo kakšne vzporednice med otroštvom nekoč in danes? Na prvi pogled bi rekli, da težko; toliko se je spremenilo – tehnologija, način vzgoje, tempo življenja. Edino, kar ostaja enako, je samo bistvo “biti otrok”.

 

Kljub temu pa osnovne potrebe otrok skozi desetletja ostajajo nespremenjene. Vsi otroci, ne glede na čas in prostor, potrebujejo ljubezen, občutek varnosti, topel in zdrav dom. Potrebujejo igro, znanje, druženje z vrstniki, spodbudo, oporo, pomoč ter priložnosti za razvoj svojih talentov in interesov.

 

V petem razredu v Senožečah smo se tako skupno odločali, kako bomo popestrili naše bivanje v šoli v celem tednu. In priznati si moramo, res nam je bilo lepo. Vsak dan je bil poseben za nekaj drugega, od tega, da smo imeli dan brez naloge, dan brez šolske torbe,  dan očal, dan za najljubše igrače in pižame, en dan pa smo celo zamenjali vlogi učitelji – učenec. Kljub neizmerni zabavi smo se v minulem tednu tudi ogromno naučili, zato bomo kaj takega verjetno spet ponovili, pa četudi Tedna otroka v tem šolskem letu ne bo več.

 

Ste že prebrali?

Evropski dan jezikov 2024

Evropski dan jezikov 2024

Spet je leto naokoli in ponovno smo na naši šoli obeležili evropski dan jezikov z učenci, ki govorijo tuje jezike v...

Dostopnost