Skoči na glavno vsebino
Devet novih prvošolcev na podružnični šoli Vreme

Devet novih prvošolcev na podružnični šoli Vreme

Mesec september je zopet potrkal na vrata vsem učencem in tudi učiteljem ter nam nakazal, da je čas ponovne vrnitve v šolske klopi. Tudi 25 učencev  podružnične šole Vreme se je vrnilo v šolske klopi z velikim pričakovanjem, saj se jim bo pridružilo še 9 malih korenjakov, ki bodo učenci 1. razreda.

Na šolsko dvorišče so s svojimi starši prišli ob 10.30. Sprejele smo jih učiteljice in skupaj smo se odpravili v dvorano Rudnik, kjer smo jim pripravili dobrodošlico. Vse zbrane sta najprej pozdravili in nagovorili ravnateljica Damijana Gustinčič in županja občine Divača Alenka Štrucl Dovgan. Učencem sta zaželeli  uspešno in mirno šolsko leto.

Nato so člani dramskega krožka z mentorico Lidijo Uršič odigrali igrico Janko, Metka in Pavliha. S prvošolci so igralci med igro vzpostavili spontan odziv in prejeli velik aplavz.

Učiteljice smo prvošolce in njihove starše pospremile še do šole. Učenci so ob vstopu v svojo učilnico pogumno preskočili prvo oviro, ki jih je ločevala od pravih šolskih klopi. S starši so si ogledali učilnico, v kateri bodo med letom širili svoja obzorja in gradili nova prijateljstva. Prijetno druženje pa se je zaključilo s sladkim presenečenjem.

Vsem devetim nadobudnežem želimo uspešno vključevanje v šolo, naj bo veliko uspehov in lepih spominov. Srečno!

Dostopnost