Skoči na glavno vsebino

Roditeljski sestanek in govorilne ure

Spoštovani starši,

vabimo vas na predavanje za starše, ki bo v četrtek, 10. 10. 2024, ob 17.00 uri v večnamenskem prostoru centralne šole v Divači na temo PASTI INTERNETA IN PAMETNIH NAPRAV.

Predavala bo Nina Mezinec Ukmar, kriminalistična inšpektorica na Generalni policijski upravi, v Oddelku za mladoletniško kriminaliteto, kjer se ukvarjajo z nasiljem v družini, (spletnimi) spolnimi zlorabami otrok, preventivnim delovanjem ter vsemi kaznivimi dejanji, pri katerih so žrtve ali storilci mladoletniki.

Na predavanju bo predstavila pasti interneta in pametnih naprav, poseben poudarek pa bo na spletnih spolnih zlorabah otrok ter izmenjavi intimnih datotek med otroci in mladostniki. Starši se boste seznanili s tveganji mladostnikov na spletu ter z nasveti za boljšo spletno varnost vaših otrok.

Predavateljica izhaja iz konkretnih primerov, s katerimi se srečuje pri svojem delu. Vsebina predavanja je aktualna in vezana na pojavnost zlorab v Sloveniji, zato vas pričakujemo v čim večjem številu.

Hkrati vas obveščamo, da bodo mesečne govorilne ure potekale od 16.00 do 17.00 ure.

Lep pozdrav.

Šolski svetovalni delavki, Tanja T. Benedejčič in Barbara S. Volk

Nastop na 23. Festivalu za tretje življenjsko obdobje

Nastop na 23. Festivalu za tretje življenjsko obdobje

OPZ Senožeče je v torek zapel na 23.medgeneracijskem festivalu v Cankarjevem domu v Ljubljani. Otroci so s svojim petjem popestrili pestre spremljevalne dejavnosti, ki so bile namenjene starejšim. V eni izmed točk se jim je pridružila Zala Hreščak in tako kot vedno navdušila poslušalce. V zadnjem delu nastopa so se otrokom priključili tudi člani MePZ Senožeče in nastop zaključili s pomenljivo pesmijo Pesem skupaj nas drži. Pesem poje o povezovanju in podpori različnih generacij na življenjski poti človeka. Lep večer smo zaključili na zasluženi skupni večerji in se veseli vrnili domov. 

Dostopnost