Skoči na glavno vsebino

OBVESTILO ZA STARŠE: Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19, 5. 11. 2021

Spoštovani starši,


Vlada RS je na seji, 5. 11. 2021 sprejela Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19 (povezava do odloka).

Večina navodil, priporočil in protokolov ostaja enakih, spremenjene pa so spodaj navedene zadeve, ki stopijo v veljavo v ponedeljek,  8. 11. 2021, z izjemo samotestiranja v šoli, ki začne veljati v ponedeljek, 15. 11. 2021.

NOVO: od 8. 11. 2021
• Pogoja PCT ni potrebno izpolnjevati osebam, ki so mlajše od 12 let (prej je veljalo od 15 let),
• pogoja PCT ni potrebno izpolnjevati osebam, ki k izvajalcu zdravstvene dejavnosti spremljajo otroka do dopolnjenega 12. leta starosti.

Uporaba zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2 (v nadaljevanju zaščitna maska) je odslej obvezna pri gibanju in zadrževanju v vseh zaprtih javnih krajih oziroma prostorih, po novem za vse učence.
Zaščitne maske iz blaga niso več dovoljene.
• Uporaba zaščitne maske je obvezna tudi pri gibanju in zadrževanju na odprtih javnih krajih oziroma prostorih, če ni mogoče zagotoviti medosebne razdalje najmanj 1,5 metra.

Natančnejše informacije v zvezi s predvidenim samotestiranjem učencev v šoli, bomo posredovali v naslednjem tednu.

Prosim za razumevanje in podporo pri uveljavljanju ukrepov, saj si vsi želimo, da bi se vzgojno-izobraževalno delo odvijalo v šoli.


V želji, da ostanemo zdravi in ohranjamo odprte šole, vas lepo pozdravljam.


Damijana Gustinčič,

ravnateljica

Ste že prebrali?

Spremembe glede karanten

Spoštovani starši, obveščam vas o spremembah, ki se nanašajo na karantene in veljajo od srede, 19. 1. 2022. 1.      Na...

Dostopnost