Skoči na glavno vsebino

Spoštovani starši!

Kot ste najverjetneje že obveščeni iz medijev, je Vlada v četrtek, 11. 11. 2021, sprejela Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo  Covid 19 (Uradni list RS št. 177/2021 in 174/2021).

Od srede, 17. 11. 2021, bo potekalo obvezno samotestiranje vseh učencev s hitrimi testi trikrat tedensko v prostorih šole (učenci se bodo testirali sami ob prisotnosti učitelja). Starši prevzamete teste za samotestiranje učencev v lekarnah, učenci jih prinesejo s seboj v šolo. Če vaš otrok izpolnjuje pogoj prebolevnosti ali cepljenja, nas prosim o tem obvestite (pisno potrdilo), saj se mu v tem primeru ni potrebno samotestirati.

Testiranje bo potekalo tako, da se bodo učenci prvič (v sredo, 17. 11. 2021) samotestirali po protokolu šole, ki bo objavljen naknadno (po prejemu natančnejših navodil s strani MIZŠ).

Prosimo vas, da se v naslednjih dneh z otrokom pogovorite o tem, kako samotestiranje poteka, pri čemer vam je lahko v pomoč video na naslednji povezavi:  https://www.youtube.com/watch?v=Ljc9hG7xsFU. Priporočamo, da otrok sam izvede  testiranje ob vaši prisotnosti.

Varno in spodbudno učno okolje za vse učence je osnovni pogoj, ki ga vsaka šola mora dosledno negovati in izpolnjevati. Že lani smo si skupaj z vami prizadevali, da bi šolanje učencev ostalo v prostorih šole, letos pa imamo nekaj več orodij, s katerimi lahko to tudi dosežemo.

Če želimo pouk izvajati v varnem in zdravem okolju v prostorih šole, moramo dosledno skrbeti za izpolnjevanje pogojev, ki v največji meri to omogočajo. Zaradi razbohotenja epidemije je velik del naših prizadevanj trenutno usmerjen v izvajanje različnih ukrepov, ki pomagajo zajeziti širjenje virusa. Šola je prostor, kjer se srečuje večje število otrok in zaposlenih, zato moramo vsi deležniki,   z medsebojnim sodelovanjem in zaupanjem narediti vse, kar je v naši moči, da s svojimi  ravnanji zajezimo  širjenje nalezljive bolezni. Potrudimo se, da kljub različnim osebnim stališčem do vladnih ukrepov ohranimo spoštljiv in konstruktiven medsebojni odnos.

 

Lep pozdrav z željo, da ostanemo zdravi,

 

ravnateljica Damijana Gustinčič  in pomočnica ravnateljice Barbara Skalec Volk.

Ste že prebrali?

Spremembe glede karanten

Spoštovani starši, obveščam vas o spremembah, ki se nanašajo na karantene in veljajo od srede, 19. 1. 2022. 1.      Na...

Dostopnost